• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
351

Για το γλυκό φράουλα

  • 1 kg μεγάλες φράουλες ώριμες και γερές
  • 1 kg ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μεγάλες, ώριμες και γερές φράουλες

    Αφήνουμε για ένα βράδυ μαζί τις φράουλες με τη ζάχαρη.

    Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

    Για το γλυκό φράουλα

    Πλένουμε πρώτα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος για τις φράουλες.

    Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις (μία φράουλες – μία ζάχαρη).

    Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, περιχύνουμε με το κονιάκ.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι ή μεμβράνη και τις αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, να κατεβάσουν τα υγρά τους.

    Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

    Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

    Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.

    Όταν γίνει αυτό, ξαναρίχνουμε μέσα τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε όλο το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

    Για τη συντήρηση

    Εγώ προτιμώ να το διατηρώ στο ψυγείο. Αφενός γιατί τρώγεται πιο ωραία παγωμένο και αφετέρου διότι η φράουλα είναι ευαίσθητο φρούτο και στην ψύξη συντηρείται καλύτερα.

    Είναι προτιμότερο, λοιπόν, αυτό το γλυκό να το φτιάχνετε σε μικρές ποσότητες κι αυτό για να ελέγχετε καλύτερα το βρασμό του.

    Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Τι θα φτιάχνατε με φράουλα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται