Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ
Εκτέλεση
ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια.
- Με φουρκέτα (καλύτερα) ή αν έχετε, µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια για το γλυκό βύσσινο.
- Τοποθετούμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη.
- Καλύπτουμε µε μεμβράνη.
- Αφήνουμε για µία νύχτα στο ψυγείο ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα δύο µε τρεις φορές.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
- [adrotate banner=”72″]
- Βράζουμε για 15΄-20΄.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά στην κατσαρόλα.
- Τότε το ξαναβράζουμε – πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει σωστά το σιρόπι.
- Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα απ’ αυτό πάνω στο νύχι του αντίχειρα.
- Όταν αυτή η σταγόνα στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
- Δείτε συνταγές για γλυκά του κουταλιού που σας έχω συγκεντρώσει.