Το ένα πιο λαχταριστό από το άλλο, το ένα πιο όμορφο από το άλλο! Διαλέξτε τη γέμιση που προτιμάτε, ή φτιάξτε τα όλα!

Το ένα πιο λαχταριστό από το άλλο, το ένα πιο όμορφο από το άλλο! Διαλέξτε τη γέμιση που προτιμάτε, ή φτιάξτε τα όλα!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
21

Για το γεμιστό πλεκτό ψωμί με χωριάτικη σαλάτα

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά
  • 100 γρ. φέτα
  • Λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Για το γεμιστό πλεκτό ψωμί με πέστο

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 3 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για το γεμιστό πλεκτό σοκολατόψωμο

  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
  • 1 πλάκα σοκολάτα
  • 1 μπανάνα
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 2 κ.σ. καρύδια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα καλοκαιρινά ψωμιά

    Ξεπαγώνουμε πρώτα το έτοιμο φύλλο για πίτσα  και ανοίγουμε τη συσκευασία.

    Απλώνουμε ένα φύλλο έτοιμης ζύμης, σε λαδόκολλα ψησίματος.

    Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας 10 εκ. κενό γύρω γύρω.

    Κόβουμε τα πλαϊνά σε λωρίδες με ένα μαχαίρι που μένουν ενωμένες στο σημείο της γέμισης με πάχος 1 εκ.

    Αρχίζουμε και πλέκουμε τις αντικριστές λωρίδες πάνω στη γέμιση.

    Λαδώνουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο.

    Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 25 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

    Με τον ίδιο τρόπο, αλλάζοντας τη γέμιση, φτιάχνουμε το πλεχτό γεμιστό ψωμί της αρεσκείας μας, ή φτιάχνουμε το δικό μας μοναδικό ψωμί, παίζοντας με τη ζύμη και δίνοντάς της, το σχήμα που θέλουμε.

    Καλοκαιρινά ψωμιά
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται