Για τα καλοκαιρινά ψωμιά
Ξεπαγώνουμε πρώτα το έτοιμο φύλλο για πίτσα και ανοίγουμε τη συσκευασία.
Απλώνουμε ένα φύλλο έτοιμης ζύμης, σε λαδόκολλα ψησίματος.
Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας 10 εκ. κενό γύρω γύρω.
Κόβουμε τα πλαϊνά σε λωρίδες με ένα μαχαίρι που μένουν ενωμένες στο σημείο της γέμισης με πάχος 1 εκ.
Αρχίζουμε και πλέκουμε τις αντικριστές λωρίδες πάνω στη γέμιση.
Λαδώνουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 25 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Με τον ίδιο τρόπο, αλλάζοντας τη γέμιση, φτιάχνουμε το πλεχτό γεμιστό ψωμί της αρεσκείας μας, ή φτιάχνουμε το δικό μας μοναδικό ψωμί, παίζοντας με τη ζύμη και δίνοντάς της, το σχήμα που θέλουμε.
