Καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα ένας καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων και υφών, η δροσερή σως γιαουρτιού απογειώνει τη γεύση....

Καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα ένας καλοκαιρινός συνδυασμός γεύσεων και υφών, η δροσερή σως γιαουρτιού απογειώνει τη γεύση. Δοκιμάστε τη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
156

Για τη καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι

  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 σαλάτα
  • 4 φέτ. πεπόνι
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτ. προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
  • 1 φλ. καρύδια
  • Προαιρετικά
  • 1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού ή σταφύλι φράουλα

Για τη σως

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 λάιμ (το χυμό του)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 390 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για την καλοκαιρινή σαλάτα

Φτιάχνουμε πρώτα τη σως.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ.

Ελέγχουμε το αλάτι.

Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.

Προσθέτουμε το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Θέλετε περισσότερες νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!

Μετά τη λαχταριστή αυτή τη σαλάτα με ρόκα και πεπόνι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

Ποια σαλάτα με φρούτα προτιμάτε;

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια πρωτότυπη σαλάτα αλλά ταυτόχρονα πολύ νόστιμη. Το πεπόνι μπορεί να μην έχει πολλές θερμίδες αλλά είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε νερό (στα 100 γρ. τα 90 γρ. είναι νερό). Περιέχει πληθώρα βιταμινών(Α,Β6,C), θειαμίνη και νιασίνη. Η παρμεζάνα είναι τρόφιμο ζωικής προέλευσης και έτσι προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Σε σχέση με τα υπόλοιπα τυριά περιέχει περισσότερο ασβέστιο. Εξαιρετική επιλογή και για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται