Τα καναπεδάκια είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε εκδήλωση.

Τα καναπεδάκια είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε εκδήλωση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 8-10 Τεμάχ.

Πικάντικη καβουροσαλάτα με ρόζ γκρέιπφρουτ

  • 150 γρ. καβούρι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φιλέτα ροζ γκρέιπφρουτ

Κατίκι φρούτα του δάσους και φυστίκι Αιγίνης

  • 150 γρ. φρούτα του δάσους
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 200 γρ. κατίκι
  • Λίγα ωμά φιστίκια Αιγίνης σπασμένα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καναπεδάκια με πικάντικη καβουροσαλάτα και ρόζ γκρέιπφρουτ

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καβούρι, το σέλερι, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο μπολ με το καβούρι.

    Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις βάσεις των ορεκτικών, γαρνίροντας την καθεμία με ένα φιλέτο ροζ γκρέιπφρουτ.

    Καναπεδάκια με κατίκι, φρούτα του δάσους και φυστίκι Αιγίνης

    Κρατάμε λίγα φρούτα για το σερβίρισμα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα σε ένα τηγάνι.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξίδι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά, να δέσει η σάλτσα τους.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Απλώνουμε στις βάσεις (κράκερ, ψωμάκια ή σφολιάτα σε διάφορα σχήματα) κατίκι, λίγα φρούτα με τη σάλτσα τους και φιστίκι Αιγίνης.

    Παρουσιάζουμε τον δίσκο με τα ορεκτικά μαζί με το κοκτέιλ καλωσορίσματος.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται