• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 6 μεγάλους κρόκους
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την κρέμα κανέλας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις όπου θα ψήσουμε την κρέμα κανέλας.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη, ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα, στους χτυπημένους κρόκους, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φαρδιά μπολάκια.

    Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί, και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι το νερό να καλύψει τα 3/4 του ύψους των πυρίμαχων (μπεν μαρί).

    Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το ταψί, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τις διατηρήσουμε φρέσκες στο ψυγείο, για 2-3 μέρες. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη. Αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται