Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Για τις μελιτζάνες
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας λωρίδες με τη φλούδα τους.
- Θα τις ψήσουμε στο γκριλ όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση του κιμά.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, περίπου για 30′ .
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ
- Κόβουμε 2 κρεμμύδια και 2 πιπεριές σε φέτες.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν για 4 – 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά.
- Σωτάρουμε τον κιμά, να ροδίσει ολόγυρα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, γλυκιά πάπρικα, κύμινο και μπούκοβο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Με δύο κουτάλια πιέζουμε τη μαλακή σάρκα της μελιτζάνας να κάνει θήκη.
- Πασπαλιζουμε με αλάτι και πιπέρι το εσωτερικό της μελιτζάνας και ανακατεύουμε την ψίχα της.
- Βάζουμε λίγο τυρί που λιώνει μέσα σε κάθε μελιτζάνα και θα το πιέσουμε με το κουτάλι ώστε να έχει χώρο για τον κιμά.
- Ισομοιράζουμε τον κιμά στις μελιτζάνες.
- Έπειτα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί που λιώνει πάνω από τη στρώση κιμά.
- Κόβουμε τις πιπεριές κέρατο στη μέση και καλύπτουμε την κάθε μελιτζάνα με μισή πιπεριά κέρατο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε με τζατζίκι και ρύζι πιλάφι.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορείτε να κάνετε νηστίσιμο το καρνίγιαρικ, αντικαθιστώντας τον κιμά με κιμά σόγιας ή κιμά μανιταριών και λαχανικών.
- Μπορείτε να προσθέσετε καρότο στη γέμιση για να γλυκάνει.
- Για να γίνουν τέλειες οι γεμιστές μελιτζάνες, θα πρέπει η σάρκα της μελιτζάνας να ψηθεί τόσο ώστε να λιώνει με το άγγιγμα του κουταλιού.
- Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή!