Καρνίγιαρικ

Καρνίγιαρικ, μία πολίτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και τυρί που αξίζει να δοκιμάσετε

5 λεπτά

50 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

  1. Για τις μελιτζάνες
  2. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας λωρίδες με τη φλούδα τους.
  3. Θα τις ψήσουμε στο γκριλ όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση του κιμά.
  4. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  5. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, περίπου για 30′ .

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΙΓΙΑΡΙΚ

  1. Κόβουμε 2 κρεμμύδια και 2 πιπεριές σε φέτες.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν για 4 – 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά.
  4. Σωτάρουμε τον κιμά, να ροδίσει ολόγυρα.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, γλυκιά πάπρικα, κύμινο και μπούκοβο.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό.
  7. Αφήνουμε να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Με δύο κουτάλια πιέζουμε τη μαλακή σάρκα της μελιτζάνας να κάνει θήκη.
  9. Πασπαλιζουμε με αλάτι και πιπέρι το εσωτερικό της μελιτζάνας και ανακατεύουμε την ψίχα της.
  10. Βάζουμε λίγο τυρί που λιώνει μέσα σε κάθε μελιτζάνα και θα το πιέσουμε με το κουτάλι ώστε να έχει χώρο για τον κιμά.
  11. Ισομοιράζουμε τον κιμά στις μελιτζάνες.
  12. Έπειτα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί που λιώνει πάνω από τη στρώση κιμά.
  13. Κόβουμε τις πιπεριές κέρατο στη μέση και καλύπτουμε την κάθε μελιτζάνα με μισή πιπεριά κέρατο.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  15. Σερβίρουμε με τζατζίκι και ρύζι πιλάφι.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Μπορείτε να κάνετε νηστίσιμο το καρνίγιαρικ, αντικαθιστώντας τον κιμά με κιμά σόγιας ή κιμά μανιταριών και λαχανικών.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε καρότο στη γέμιση για να γλυκάνει.
  3. Για να γίνουν τέλειες οι γεμιστές μελιτζάνες, θα πρέπει η σάρκα της μελιτζάνας να ψηθεί τόσο ώστε να λιώνει με το άγγιγμα του κουταλιού.
  4. Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή!
Απόρρητο