• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το καρνίγιαρικ

  • 4 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100 τυρί τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό
  • 2 Για το γαρνίρισμα
  • 2 πιπεριές κέρατο πράσινες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μελιτζάνες

    Για τις μελιτζάνες

    Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας λωρίδες με τη φλούδα τους.

    Θα τις ψήσουμε στο γκριλ όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση του κιμά.

    Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες, περίπου για 30′ .

    Για το καρνίγιαρικ

    Κόβουμε 2 κρεμμύδια και 2 πιπεριές σε φέτες.

    Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν για 4 – 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον κιμά.

    Σωτάρουμε τον κιμά, να ροδίσει ολόγυρα.

    Έπειτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, γλυκιά πάπρικα, κύμινο και μπούκοβο.

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό.

    Αφήνουμε να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Με δύο κουτάλια πιέζουμε τη μαλακή σάρκα της μελιτζάνας να κάνει θήκη.

    Πασπαλιζουμε με αλάτι και πιπέρι το εσωτερικό της μελιτζάνας και ανακατεύουμε την ψίχα της.

    Βάζουμε λίγο τυρί που λιώνει μέσα σε κάθε μελιτζάνα και θα το πιέσουμε με το κουτάλι ώστε να έχει χώρο για τον κιμά.

    Ισομοιράζουμε τον κιμά στις μελιτζάνες.

    Έπειτα, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί που λιώνει πάνω από τη στρώση κιμά.

    Κόβουμε τις πιπεριές κέρατο στη μέση και καλύπτουμε την κάθε μελιτζάνα με μισή πιπεριά κέρατο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.

    Σερβίρουμε με τζατζίκι και ρύζι πιλάφι.

    Μυστικά επιτυχίας

    Μπορείτε να κάνετε νηστίσιμο το καρνίγιαρικ, αντικαθιστώντας τον κιμά με κιμά σόγιας ή κιμά μανιταριών και λαχανικών.

    Μπορείτε να προσθέσετε καρότο στη γέμιση για να γλυκάνει.

    Για να γίνουν τέλειες οι γεμιστές μελιτζάνες, θα πρέπει η σάρκα της μελιτζάνας να ψηθεί τόσο ώστε να λιώνει με το άγγιγμα του κουταλιού.

    Ευχαριστούμε πολύ την Αντιγόνη Οζλούτας Κόλλια από το εστιατόριο Hayat για αυτή την υπέροχη συνταγή!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται