• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 15 λεπτά
406

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα

Για το γλυκό του κουταλιού καρπούζι

  • 1 kg καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
  • 1 kg ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3 λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Επιλέγουμε χοντρόφλουδο καρπούζι.

    Αφήνουμε για αρκετή ώρα το καρπούζι με τα λεμόνια.

    Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

    Καρπούζι γλυκό κουταλιού

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το γλυκό του κουταλιού με το πιο καλοκαιρινό φρούτο. Για να πετύχει το γλυκό καρπούζι, πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι.

    Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος.

    Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.

    Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.

    Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά.

    Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη.

    Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄.

    Ξαφρίζουμε.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.

    Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

    Δείτε εδώ πώς θα διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι για το γλυκό σας.

    Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Ποιο άλλο γλυκό του κουταλιού θα σερβίρατε σε τραπέζια σας;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Σπίτι με την Αργυρώ
    Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ
    Τα μυστικά
    Στην κουζίνα με την Αργυρώ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται