Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
- Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. (ή σε μακρόστενο 25Χ35εκ)
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 4 με 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε και κάνουμε μια στρώση στο γλυκό.
- Πασπαλίζουμε το γλυκό με τριμμένα καρύδια.