Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πρώτα το πορτοκάλι.
- Το κόβουμε στα 4.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις λευκές μεμβράνες.
- Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Στο μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν να τους πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, το καρύδι και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε ένα μπολ με σύρμα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας απαλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι 22 ή 24 εκατ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.
- Αν βγαίνει καθαρό και χωρίς ζύμη, είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.