Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι

Ελαφριά καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι, χωρίς γλουτένη. Μια εναλλακτική και εύκολη συνταγή για αυτό το αγαπημένο γλυκό. Αυτή η καλοκαιρινή εκδοχή είναι ιδανική για να σερβίρετε με παγωτό βανίλια και να πάθετε πλάκα!

8

10 λεπτά

45 λεπτά

καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πρώτα το πορτοκάλι.
  2. Το κόβουμε στα 4.
  3. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις λευκές μεμβράνες.
  4. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
  6. Στο μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  7. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν να τους πίνει το μείγμα.
  8. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, το καρύδι και το αλεύρι.
  9. Ανακατεύουμε απαλά.
  10. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε ένα μπολ με σύρμα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. 
  11. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας απαλά.
  12. Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

  13. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι 22 ή 24 εκατ.
  14. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
  15. Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.
  16. Αν βγαίνει καθαρό και χωρίς ζύμη, είναι έτοιμο.
  17. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  18. Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Απόρρητο