Μία ζουμερή καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, που θα ξετρελάνει κόσμο! Αυτή δεν είναι απλή καρυδόπαστα. Είναι ποτισμένη μέχρι μέσα με σιρόπι σοκολάτας. Το...

Μία ζουμερή καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας, που θα ξετρελάνει κόσμο! Αυτή δεν είναι απλή καρυδόπαστα. Είναι ποτισμένη μέχρι μέσα με σιρόπι σοκολάτας. Το τέλειο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας! Σερβίρετέ το σε γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ και θα κερδίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Αυτή η συνταγή της Αργυρώς θα σας τρελάνει όλους. Η καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας είναι το τέλειο γλυκό για να σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
145

Για τη καρυδόπιτα

  • 2 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 6 αυγά χωρισμένα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι σοκολάτας

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κακάο
  • 1½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγα καρύδια (πεταλούδα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ή ένα μακρόστενο 22×36 εκ.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο, τη σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 με 5 λεπτά μέχρι να κρεμώσει το μείγμα.

    Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους να τους πίνει το μείγμα.

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.

    Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

    Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε ένα ένα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

    Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το απαλά με μία σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

    Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί.

    Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Όταν βυθίζουμε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του, πρέπει να βγαίνει καθαρή και στεγνή.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με σουβλί για να ποτίσει με το σιρόπι σοκολάτας.

    Για το σιρόπι σοκολάτας

    Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το κονιάκ.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (να μην πήξει πολύ) για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Περιχύνουμε την καρυδόπαστα σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας.

    Γαρνίρουμε με καρύδια.

    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται