Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.
- Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.
- Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.
- Κατά διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.
- Απολαύστε το ψητό κυδώνι μόνο του, με γιαούρτι ή παγωτό και φιλέ αμυγδάλου.