Εκτέλεση
Για τον κλασσικό κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα σοκολάτας, σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια. Τα ραντίζουμε με το γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη με μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει για περίπου 5΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με μεμβράνη ή με αντικολλητικό χαρτί μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Για το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο σοκολάτας, να γίνει λείο και γυαλιστερό. Τα κομμάτια σοκολάτας πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
Όταν σταθεροποιηθεί ο κορμός, τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε τον κλασικό κορμό με το χλιαρό γλάσο.
Ο κλασσικός κορμός με σοκολάτα, μπισκότα και αυγά είναι η συνταγή που όλες οι μαμάδες έφτιαχναν τις γιορτές για να κερνούν. Εάν παραλείψεις τα αυγά θα γίνει λίγο πιο σφιχτός και δε θα είναι τόσο αφράτος. Ο κορμός διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις τον κορμό σε αντικολλητικό χαρτί και να του δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ωραίοι οι κορμοί αλλά και τα παρακάτω μπισκότα είναι καταπληκτικά