Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Φτιάξτε σοκολατένιο κορμό χωρίς ζάχαρη με μπισκότα, κάστανα, φουντούκια και γιαούρτι. Εντυπωσιακή εμφάνιση για κάθε γιορτινό σας τραπέζι!

Εύκολη
0:20

12 μερίδες

15 λεπτά

5 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κάστανα και τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κάστανα, τα φουντούκια, τα μπισκότα και κοσκινίζουμε το κακάο.
  3. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γλυκαντικό στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο κονιάκ.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα υπόλοιπα υλικά (μπισκότα, κάστανα, φουντούκια) και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν σε ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα. Το μείγμα θα έχει υφή μαλακής ζύμης.
  6. Απλώνουμε δύο κομμάτια μεμβράνης κουζίνας στον πάγκο. Κατά μήκος της μακριάς πλευράς τοποθετούμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.
  7. Γυρίζουμε τη μεμβράνη ώστε να καλυφθεί ο κορμός και να μπορούμε να τον πιάσουμε χωρίς να λερώσουμε τα χέρια.
  8. Πιέζουμε το μείγμα να γίνει συμπαγής και τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα για να διαμορφώσουμε το κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε σε δίσκο και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει.
  9. Μόλις ο κορμός παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.
  10. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, μπορούμε να γαρνίρουμε με επικάλυψη σοκολάτας και ρόδι πριν το σερβίρισμα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Γαρνίρουμε τον κορμό με την επικάλυψη χωρίς ζάχαρη, αλείφοντάς την ολόγυρα με σπάτουλα ή κουτάλι. Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές ώστε να δημιουργηθεί η όψη φλοιού κορμού.
  4. Διατηρούμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα και γαρνίρουμε με ρόδι κατά την παρουσίαση.

Tips

  • Αν ο κορμός είναι πολλές ώρες στο ψυγείο αφήστε τον 15’ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε κανονικά.
  • Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ή ψητά κάστανα απογειώνουν τον σοκολατένιο κορμό.
  • Ο κορμός χωρίς ζάχαρη διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες ή στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.
Απόρρητο