Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Ένας κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με εντυπωσιακή εμφάνιση για κάθε γιορτινό σας τραπέζι!

Εύκολη
1:15

12

10 λεπτά

5 λεπτά

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

ΚΟΡΜΟΣ

    1. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τον κορμό με στέβια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ή ψητά κάστανα απογειώνουν τον σοκολατένιο κορμό.
    3. Κόβουμε κάστανα και φουντούκια σε χοντρά κομμάτια.
    4. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
    5. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάστανα, τα φουντούκια, τα μπισκότα και κοσκινίζουμε το κακάο πάνω σε αυτά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    6. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρι.
    7. Μέσα στο γιαούρτι βάζουμε το υγρό γλυκαντικό με στέβια Slimfix.
    8. Προαιρετικά προσθέτουμε το κονιάκ.
    9. Τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα.
    10. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
    11. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα υπόλοιπα υλικά (μπισκότα, κάστανα κ.λπ.).
    12. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια μαρίζ ώστε να ντυθούν με την λιωμένη σοκολάτα.
    13. Ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μάζα σοκολατένια.
    14. Το μείγμα για κορμό χωρίς ζάχαρη θα μοιάζει με μαλακή ζύμη.
    15. Βάζουμε τον κορμό σε μεμβράνη κουζίνας ή σε αντικολλητικό χαρτί και πλάθοντας του δίνουμε κυλινδρικό κλασικό σχήμα από κορμό κλασικό.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΜΑ ΚΟΡΜΟΥ

    1. Απλώνουμε δυο κομμάτια μεμβράνη κουζίνας στον πάγκο.
    2. Κατά μήκος της μακριάς πλευράς της μεμβράνης, αφήνουμε μεγάλες κουταλιές από μείγμα για κορμό.
    3. Γυρίζουμε την μεμβράνη ώστε να καλυφθεί ο κορμός και να μπορούμε να πιάσουμε το ρολό χωρίς να λερώσουμε τα χέρια.
    4. Πιέζουμε το μείγμα να γίνει συμπαγής ο κορμός.
    5. Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της μεμβράνης.
    6. Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα, ώστε να διορθώσουμε το κυλινδρικό σχήμα του κορμού με την πίεση των χεριών.
    7. Ακουμπάμε τον κορμό σε δίσκο και τον παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
    8. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 1 ώρα.
    9. Μόλις παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.
    10. Μπορούμε να γαρνίρουμε τον κορμό με επικάλυψη σοκολάτας και ρόδι, για πιο πλούσιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο γιορτινό τραπέζι.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΟΡΜΟΥ

    1. Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο κι ανακατεύουμε.
    2. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γλυκαντικό.
    3. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε τον κορμό.
    4. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη χωρίς ζάχαρη, αλείφοντάς την ολόγυρα στον κορμό με σπάτουλα ή κουτάλι. Με ένα πιρούνι τραβάμε γραμμές ώστε να σχηματιστεί φλοιός κορμού.
    5. Διατηρούμε τον κορμό χωρίς ζάχαρη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
    6. Γαρνίρουμε με ρόδι κατά το σερβίρισμα.
    7. Ο κορμός διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Tips

  • Αν ο κορμός είναι πολλές ώρες στο ψυγείο αφήστε τον 15’ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε κανονικά.
Απόρρητο