Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κάστανα και τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κάστανα, τα φουντούκια, τα μπισκότα και κοσκινίζουμε το κακάο.
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το γλυκαντικό στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο κονιάκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στα υπόλοιπα υλικά (μπισκότα, κάστανα, φουντούκια) και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ενωθούν σε ομοιόμορφη σοκολατένια μάζα. Το μείγμα θα έχει υφή μαλακής ζύμης.
- Απλώνουμε δύο κομμάτια μεμβράνης κουζίνας στον πάγκο. Κατά μήκος της μακριάς πλευράς τοποθετούμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα.
- Γυρίζουμε τη μεμβράνη ώστε να καλυφθεί ο κορμός και να μπορούμε να τον πιάσουμε χωρίς να λερώσουμε τα χέρια.
- Πιέζουμε το μείγμα να γίνει συμπαγής και τυλίγουμε σε ρολό. Στρίβουμε τις άκρες σαν καραμέλα για να διαμορφώσουμε το κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε σε δίσκο και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει.
- Μόλις ο κορμός παγώσει, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.
- Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, μπορούμε να γαρνίρουμε με επικάλυψη σοκολάτας και ρόδι πριν το σερβίρισμα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε καλά.
- Γαρνίρουμε τον κορμό με την επικάλυψη χωρίς ζάχαρη, αλείφοντάς την ολόγυρα με σπάτουλα ή κουτάλι. Με ένα πιρούνι σχηματίζουμε γραμμές ώστε να δημιουργηθεί η όψη φλοιού κορμού.
- Διατηρούμε τον κορμό στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα και γαρνίρουμε με ρόδι κατά την παρουσίαση.
Tips
- Αν ο κορμός είναι πολλές ώρες στο ψυγείο αφήστε τον 15’ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε κανονικά.
- Κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ή ψητά κάστανα απογειώνουν τον σοκολατένιο κορμό.
- Ο κορμός χωρίς ζάχαρη διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες ή στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.









