Κρεμώδης πουρές με άρωμα σκόρδου

Η ιδιαίτερη γεύση του αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δύσκολη
0:25

4

5 λεπτά

20 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  2. Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
  3. Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  4. Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).
  5. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  6. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
  7. Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.
  8. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει.
  9. Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.
Απόρρητο