Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει.
Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.