• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 750 ml γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον πουρέ με σκόρδο

    Κρεμώδης πουρές με άρωμα σκόρδου

    • Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
    • Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    • Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).
    • Αφαιρούμε το σκόρδο.
    • Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
    • Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.
    • Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει.
    • Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.

    Αν σας άρεσε ο κρεμώδης πουρές με άρωμα σκόρδου, δείτε και τη παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται