• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 750 ml γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

    Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο.

    Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

    Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.

    Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.

    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει.

    Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται