Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το γάλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Τις σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15΄-20΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 φλ. γάλα (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν). Αφαιρούμε το σκόρδο.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Με πιρούνι ή με το κατάλληλο εργαλείο του πουρέ τις πατάμε να λιώσουν όσο είναι ακόμα ζεστές.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να έχει την υφή που μας αρέσει. Αν θέλουμε να είναι αφράτος, ρίχνουμε όλο το φλιτζάνι γάλα.