Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για το λάχανο τουρσί, πρώτα βράζουμε 3 φλ νερό.
- Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και την πιπεριά κομμένη στη μέση ή σε φέτες.
- Περιμένουμε να βράσει το νερό.
- Σε βάζο με καπάκι, βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σιναπόσπορο και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ανακινούμε το βάζο.
- Μόλις βράσει το νερό περιχύνουμε με το καυτό νερό το λάχανο στο σουρωτήρι.
- Αφήνουμε να στραγγίσει καλά το λάχανο. Το βάζουμε όλο μέσα στο βάζο με το ξύδι.
- Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, σέλινο και ρόδι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και ανακινούμε
- Αφήνουμε να σταθεί για 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Στραγγίζουμε το μισό από το και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Ραντίζουμε το γρήγορο τουρσί με λίγο ελαιόλαδο και το σερβίρουμε με όσπρια.
- Το λάχανο τουρσί που μένει, διατηρείται στο ψυγείο σφραγισμένο .
- Χρησιμοποιούμε το γρήγορο τουρσί σε πολίτικη σαλάτα, burger, sandwich και όπου σας αρέσει.