Αν έχετε λεμονιά στην αυλή σας, αξίζει την άνοιξη να δοκιμάσετε τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού – είναι από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού που θα...

Αν έχετε λεμονιά στην αυλή σας, αξίζει την άνοιξη να δοκιμάσετε τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού – είναι από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού που θα γευτείτε μόνο στα νησιά μας.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
37

Υλικά

  • Μερίδες 2 βάζα

Για το γλυκό κουταλιού λεμονανθός

  • 500 γρ. ανθό λεμονιάς
  • 1 kg ζάχαρη
  • 1½ φλ. νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζεματάμε τους λεμονανθούς.

    Δεν ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.

    Λεμονανθός γλυκό κουταλιού

    Για τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού, ξεπλένουμε πρώτα τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά.

    Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε μέσα.

    Τον ζεματάμε για 2-3΄, ενώ δίπλα φροντίζουμε να έχουμε λεκάνη με νερό και παγάκια.

    Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τον ζεματισμένο ανθό στη λεκάνη με το παγωμένο νερό για να κοπεί ο βρασμός του.

    Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού μαζί με τις λεμονόκουπες.

    Αφήνουμε στον ήλιο για μία μέρα.

    Βάζουμε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

    Αφήνουμε το σιρόπι να μισοδέσει χωρίς να το ανακατεύουμε.

    Στραγγίζουμε καλά τον λεμονανθό πρώτα σε σουρωτήρι και μετά τον αφήνουμε σε πετσέτα κουζίνας να στεγνώσει ελαφρά.

    Προσθέτουμε τον ανθό στο σιρόπι μαζί με το χυμό λεμονιού.

    Σιγοβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

    Το διατηρούμε στο ψυγείο.

    Δείτε εδώ περισσότερα μυστικά για τα γλυκά του κουταλιού:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Τι λικέρ θα προσφέρατε στους καλεσμένους σας;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται