Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε ώριμα αλλά σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα.
- Τα πλένουμε.
- Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε και τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
- Πασπαλίζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν!).
- Μόλις κρυώσουν τα φρούτα μας, τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Σφραγίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
- Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνουμε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι, πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο).
- Για μεγαλύτερη διαύγεια μπορούμε να το σουρώσουμε ακόμα μία φορά.
- Το μοιράζουμε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Χρόνος ωρίμανσης: 1 εβδομάδα
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ