Λικέρ περγαμόντο

Ένας ιδανικός τρόπος για να τελειώσετε το γεύμα σας και να γεμίσει το στόμα σας αρώματα που θα υπάρχουν εκεί για πάρα πολλή ώρα. Είναι το αγαπημένο µου χωνευτικό λικέρ που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Το φτιάχνουμε και αυτό μετά τα Χριστούγεννα και πολλαπλασιάζουμε τη δόση γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό. Να θυμάστε ότι επειδή είναι μικρή η παραγωγή του, το βρίσκουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην αγορά.

Δύσκολη
0:25

2 - λίτρα

15 λεπτά

10 λεπτά

λικέρ περγαμόντο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε µε καθαρή πετσέτα.
  2. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα καρότα ή µε κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε προσεκτικά την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε).
  3. Τοποθετούμε τις φλούδες σε βάζο.
  4. Περιχύνουμε µε το αλκοόλ.
  5. Το αφήνουμε για µία εβδομάδα σφραγισμένο.
  6. Διαλύουμε τη ζάχαρη µε το νερό σε κατσαρόλα.
  7. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Αφαιρούμε τις φλούδες από το αλκοόλ.
  9. Προσθέτουμε στο αλκοόλ το ελαφρύ σιρόπι και ανακατεύουμε.
  10. Το σουρώνουμε σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
  11. Το λικέρ σερβίρεται κρύο.
Απόρρητο