Για τα μάφινς με σοκολάτα
Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε πρώτα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Δείτε εδώ, πώς να μαλακώσετε γρήγορα το παγωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.