• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας
  • 1/4 φλ. λικέρ Αμαρέτο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα

  • 1 lt φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κορν φλάουρ
  • Για την υγρή σοκολάτα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. Αμαρέτο
  • 1 κ.σ. μέλι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το σκεύος μας.

    Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.

     

     

    Για το παντεσπάνι

    Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Λιώνουμε τη σοκολάτα με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τακτικά.

    Αφήνουμε 5-10′ να κρυώσει.

    Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά να κρεμώσουν και να αφρατέψουν.

    Προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

    Προσθέτουμε τα καρύδια και το αμαρέτο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.

    Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και απαλά ανακατεύουμε το μίγμα.

    Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.

    Το βάζουμε σε πυρίμαχο βουτυρωμένο μακρόστενο σκεύος.

    Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35′-40′, αν έχουμε αέρα ή στην κάτω σχάρα για 40-45′, αν έχουμε αντιστάσεις.

    Το αφήνουμε να σταθεί για 15′.

    Περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου λευκή σοκολάτα βανίλιας παντεσπάνι

    Διαφήμιση

    Για την υγρή σοκολάτα

    Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα.

    Προσθέτουμε το μέλι και το αμαρέτο.

    Απαλά αναδιπλώνουμε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να γίνει λείο γυαλιστερό και πυκνό το μίγμα χωρίς να υπάρχουν καθόλου κομματάκια σοκολάτας που δεν διαλύθηκαν.

    Περιχύνουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα χλιαρό.

    Αφήνουμε την υγρή σοκολάτα για λίγα λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται.

    Διαφήμιση

    Για την κρέμα βανίλιας

    Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη.

    Το αφήνουμε να ζεσταθεί.

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.

    Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό.

    Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τρίμμα σοκολάτας η τρούφα.

    Αν σας άρεσε αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου, δοκιμάστε και την παρακάτω τέλεια συνταγή:

    Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

    Εσείς τι γλυκό θα φτιάχνατε με μπισκότα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×