Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι μελαχροινή

Μελαχρινή καρυδόπιτα από την Αργυρώ! Παραδοσιακή συνταγή για εύκολη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και κακάο. Τόσο ζουμερή και πεντανόστιμη που δεν θα την αλλάζετε με άλλη. Αν έχετε καρύδια και αλεύρι φτιάξτε την πιο αφράτη καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

14

10 λεπτά

40 λεπτά

μελαχρινή - καρυδόπιτα με σιμιγδάλι - μελαχρινή συνταγή - μελαχρινή γλυκό συνταγή - αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι - γλυκό μελαχρινή συνταγή - καρυδόπιτα παραδοσιακή με σιμιγδάλι - καρυδόπιτα με σιμιγδάλι και αλεύρι - μελαχρινή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
  2. Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
  3. Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
  4. Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
  6. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  2. Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε.
  4. Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.
Απόρρητο