Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
- Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.
- Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.
- Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Κόβουμε την κρύα μελαχροινή και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε.
- Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.