Τόσο ζουμερή και πεντανόστιμη που δεν θα την αλλάζετε με άλλη. Αν έχετε καρύδια και αλεύρι φτιάξτε την πιο αφράτη καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει τους...

Τόσο ζουμερή και πεντανόστιμη που δεν θα την αλλάζετε με άλλη. Αν έχετε καρύδια και αλεύρι φτιάξτε την πιο αφράτη καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό. Την πιο εύκολη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι την έχει η Αργυρώ και την μοιράζεται μαζί σας. Ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία είναι σίγουρη. Αν έχετε μπόλικα καρύδια, αλεύρι και σιμιγδάλι θα πετύχετε την πιο αφράτη καρυδόπιτα. Μία παραδοσιακή συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά και μπορείτε να την φτιάξετε τις μέρες των Χριστουγέννων, κι όχι μόνο, και να σερβίρετε αυτό το γλυκό στο γιορτινό σας τραπέζι. Κάθε σιροπιαστή μπουκιά θα σας ξετρελάνει.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
176

Για τη μελαχρινή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 3 φλ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Κρύα καρυδόπιτα, χλιαρό σιρόπι

    Για τη μελαχρινή καρυδόπιτα

    Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.

    Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.

    Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.

    Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.

    Βάζουμε το μίγμα για την μελαχρινή καρυδόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

    Κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

    Αφήνουμε την μελαχρινή καρυδόπιτα να κρυώσει.

    Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

    Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

    Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον συνδυασμό.

    Σερβίρετέ την στους καλεσμένους σας και θα τους ξετρελάνει.

    Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή. Για τις μέρες των γιορτών είναι ότι πρέπει!

    Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον συνδυασμό. Σερβίρετέ την στους καλεσμένους σας και θα τους ξετρελάνει. Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή. Για τις μέρες των γιορτών είναι ότι πρέπει!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται