Μελαχρινή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά

Για τη μελαχρινή καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • 1½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρυδόψυχα
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/3 φλ. κονιάκ
  • 3 φλ. νερό

Για τη μελαχρινή καρυδόπιτα

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.

Ανακατεύουμε το μαλακό αλεύρι με το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο με ένα κουτάλι.

Αλέθουμε σε μπλέντερ τα καρύδια.

Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και το σπορέλαιο.

Βάζουμε το μίγμα για την μελαχρινή καρυδόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40′ περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

Αφήνουμε την μελαχρινή καρυδόπιτα να κρυώσει.

Στη συνέχεια τη σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον συνδυασμό.

Σερβίρετέ την στους καλεσμένους σας και θα τους ξετρελάνει.

Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή. Για τις μέρες των γιορτών είναι ότι πρέπει!

Αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε τη μελαχρινή καρυδόπιτα με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον συνδυασμό. Σερβίρετέ την στους καλεσμένους σας και θα τους ξετρελάνει. Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή. Για τις μέρες των γιορτών είναι ότι πρέπει!

https://www.argiro.gr/recipe/melaxrini-karudopita/