Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε καρέ 3 εκ και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Βράζουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν (εναλλακτικά τις ψήνουμε στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους).
- Τις στραγγίζουμε καλά, τις πιέζουμε στο σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους (πρέπει να στραγγίσουν καλά).
- Bάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ, με τη φρυγανιά, το τυρί, την καρυδόψιχα, το αυγό, το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αν είναι είναι αραιό το μείγμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά ώσπου να πλάθεται.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, περίπου 3 εκ.
- Τα αλευρώνουμε ή τα πανάρουμε σε φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν.
- Λίγα λίγα, να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και ταιριάζουν φανταστικά με κόκκινη σάλτσα.
ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, να ροδίσει, για 1΄-2΄.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
- Βράζουμε για περίπου 15΄-20΄, να πυκνώσει η σάλτσα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε σαν ντιπ.