Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το σκόρδο και τη σκόνη τσίλι.
- Αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί καλά για 6′-7′.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι και την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε.
- Μαγειρεύουμε για 5′-6′.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και μαγειρεύουμε για 3-4′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μεγάλο μπολ για σουφλέ αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Κάνουμε μια λεπτή στρώση κιμά.
- Καλύπτουμε με μια τορτίγια και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε στρώσεις.
- Τελειώνουμε με σάλτσα κιμά και και τα υπόλοιπα τυριά.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Σκεπάζουμε με βουτυρωμένη λαδόκολλα κι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′.
- Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φέτες αβοκάντο, ντοματίνια κομμένα στα 4 και τσιπς τορτίγιας.
- Συνοδεύουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
- Αγαπάτε τα μεξικάνικα φαγητά; Δείτε περισσότερες πεντανόστιμες μεξικάνικες συνταγές.