Εύκολη σουσαμόπιτα με μέλι (χωρίς σιρόπι)

Μία εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι, με ελάχιστα υλικά, που γίνεται στο πί και φί και είναι άκρως απολαυστική! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Δύσκολη
0:20

12

15 λεπτά

5 λεπτά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου | Εύκολα πιτάκια με έτοιμο φύλλο, γεμιστά με τυρί και παστράμι. εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι χωρίς σιρόπι σουσαμόπιτες

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Γουδί

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Κρατάμε στην αρχή 1/2 φλ. σουσάμι από το συνολικό για το γαρνίρισμα.

  1. Το αλέθουμε ή το χτυπάμε σε γουδί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα κι ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. 
  5. Αλείφουμε με σουσαμέλαιο. 
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
  7. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
  8. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  9. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μέλι να αραιώσει. 
  10. Περιχύνουμε τις πίτες με το μέλι, αφού κρυώσουν και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Tips

  • Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε για 25′  περίπου στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Απόρρητο