Μηλόπιτα με σφολιάτα

Εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας και κρέμα αμυγδάλου για παιδιά σε 5′! Γρήγορη και συγκλονιστική! Τραγανή σφολιάτα και μελωμένα μήλα.

Δύσκολη
1:10

8

30 λεπτά

40 λεπτά

Μηλόπιτα με σφολιάτα απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ: αμύγδαλα, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, κανέλα, αυγό, βανίλια, μαρμελάδα, κονιάκ και τα πολτοποιούμε.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και ακουμπάμε πάνω το φύλλο.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό περιμετρικά 2 εκ..

ΤΑ ΜΗΛΑ

  1. Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι την καρδιά του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες.
  2. Στρώνουμε εναλλάξ πράσινα και κόκκινα μήλα πάνω στη γέμιση.
  3. Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη.
  4. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′ μέχρι να ροδίσει.
  6. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Απόρρητο