Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ
- Ρίχνουμε το ταχίνι και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί (34 εκ.).
- Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο πρώτο φύλλο.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
- Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων με τα δάχτυλα.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι για να φεύγουν οι υδρατμοί.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην προτελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη φρυγανιά
- Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα κομματάκια χαλβά. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.