Μηλόπιτα της γιαγιάς

Μηλόπιτα της γιαγιάς με αρωματικό πορτοκάλι, τραγανή ζύμη με ταχίνι και πλούσια γέμιση μήλου, καρυδιών και χαλβά.

Εύκολη
1:15

12 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα

μηλοπιτα τησ γιαγιασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ

  1. Ρίχνουμε το ταχίνι και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί (34 εκ.).
  5. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στο πρώτο φύλλο.
  6. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
  7. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων με τα δάχτυλα.
  8. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  9. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  10. Ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην προτελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
  11. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Κόβουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη φρυγανιά
  3. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα κομματάκια χαλβά. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.
Απόρρητο