Η μους μάνγκο με γιαούρτι είναι αέρινη, υπέροχη και πολύ εύκολη. Επιλέξτε ώριμα φρούτα για πλήρη επιτυχία.

Η μους μάνγκο με γιαούρτι είναι αέρινη, υπέροχη και πολύ εύκολη. Επιλέξτε ώριμα φρούτα για πλήρη επιτυχία.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
40

Για τη μους μάνγκο

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 ώριμα μάνγκο + λίγες φέτες επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (3 x 2 γρ.)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε ένα µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.

    Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

    Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη στέβια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό.

    Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας το μείγμα με γρήγορες κινήσεις. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος µε το σύρµα στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

    Τέλος, ενσωματώνουμε το μείγμα του μάνγκο ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.

    Μοιράζουμε τη μους σε πέντε ποτήρια και την παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

    Γαρνίρουμε µε φέτε μάνγκο και απολαμβάνουμε

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για μοναδικά light γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται