Είναι αέρινη, είναι υπέροχη και πολύ εύκολη. Επιλέξτε ώριμα φρούτα για πλήρη επιτυχία.

Είναι αέρινη, είναι υπέροχη και πολύ εύκολη. Επιλέξτε ώριμα φρούτα για πλήρη επιτυχία.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
40
  • 1 κεσέ (200 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 μεγάλα ώριμα μάνγκο ή τρία μικρότερα
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • λίγες φέτες μάνγκο για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μους μάνγκο

    Βυθίζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουµε για 10 λεπτά να μουλιάσει.

    Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

    Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί µε τη στέβια.

    Αφού διαλυθεί η στέβια, στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας γρήγορα το μείγμα φρούτου.

    Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά.

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος µε το σύρµα στο μίξερ, μέχρι να έχει παχύρρευστη μορφή.

    Προσθέτουµε το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.

    Τέλος, προσθέτουµε το μείγμα φρούτου και απαλά ανακατεύουμε.

    Μοιράζουμε σε 5 ποτήρια το μείγμα.

    Το παγώνουμε.

    Γαρνίρουμε µε φέτες μάνγκο και απολαμβάνουμε!

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για μοναδικά light γλυκά; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Μετά από αυτή την τέλεια και ελαφριά μους μάνγκο με γιαούρτι, δοκιμάστε και την παρακάτω υπέροχη συνταγή για μους.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται