Για τη μους
Για τη μους σοκολάτα με μέντα χωρίς ζάχαρη,
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη.
- Προσθέτουμε την φρέσκια μέντα.
- Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας λιώνουμε την σοκολάτα.
- Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει για 10’
- Αφαιρούμε την μέντα που πλέον έχει αφήσει τα αρώματα της για την μους χωρίς ζάχαρη.
- Αφού κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε μέσα το επιδόρπιο γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί η μους.
- Προσθέτουμε και 1 η 2 κ.σ. μελί ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την μους Εγώ προσωπικά δεν βάζω καθόλου γλυκαντικό μέσα.
- Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και παγώνουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Περίπου για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη πάντα παγωμένη με κόκκινα φρούτα και σοκολατάκια μέντας.