Για τη μους
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε την φρέσκια μέντα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας λιώνουμε την σοκολάτα.
Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει για 10’
Αφαιρούμε την μέντα που πλέον έχει αφήσει τα αρώματα της για την μους χωρίς ζάχαρη.
Αφού κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε μέσα το επιδόρπιο γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί η μους.
Προσθέτουμε και 1 η 2 κ.σ. μελί ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την μους Εγώ προσωπικά δεν βάζω καθόλου γλυκαντικό μέσα.
Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και παγώνουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, περίπου για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη πάντα παγωμένη με κόκκινα φρούτα και σοκολατάκια μέντας.
Είναι από τα πιο ωραία και εύκολα γλυκά που κερδίζουν τις εντυπώσεις με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο χρόνο.