• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1
  • Για τη μους
  • 400 γραμ. επιδόρπιο γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γραμ. γάλα
  • 1 κλωνάρι φρέσκια μέντα
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • Κόκκινα φρούτα για σερβίρισμα
  • Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη μους

    Για τη μους σοκολάτα με μέντα χωρίς ζάχαρη,

    συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας. 

    • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
    • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη.
    • Προσθέτουμε την φρέσκια μέντα.
    • Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας λιώνουμε την σοκολάτα.
    • Αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει για 10’
    • Αφαιρούμε την μέντα που πλέον έχει αφήσει τα αρώματα της για την μους χωρίς ζάχαρη.
    • Αφού κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε μέσα το επιδόρπιο γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί η μους.
    • Προσθέτουμε και 1 η 2 κ.σ. μελί ανάλογα πόσο  γλυκιά θέλουμε την μους Εγώ προσωπικά δεν βάζω καθόλου γλυκαντικό μέσα.
    • Μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και παγώνουμε τη μους  στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
    • Περίπου για 1 ώρα.
    • Σερβίρουμε τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη πάντα παγωμένη με  κόκκινα φρούτα και σοκολατάκια μέντας.

    Εάν σας άρεσε αυτή η ελαφριά μους σοκολάτας, που είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, δοκιμάστε κι άλλα ελαφριά γλυκά που θα σας πάρουν τα μυαλά. Είναι από τα πιο ωραία και εύκολα γλυκά που κερδίζουν τις εντυπώσεις με λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο χρόνο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται