Μαλεμπί

Συνταγή για μαλεμπί ή αλλιώς μουχαλεμπί ή μουχαλεμπία, όπως και να το συναντήσετε, είναι μια βελούδινη κρέμα με άρωμα τριαντάφυλλου.

Εύκολη
0:15

6 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

μαλεμπί - μαλεμπι - μαλεμπι συνταγη - μαλεμπι γλυκο

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά µε το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  3. Αφού λιώσει καλά, βάζουμε την κατσαρόλα στο µάτι και σε μέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας,
  4. Αφήνουμε το μείγμα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  5. Ραντίζουμε ένα ρηχό μακρόστενο μικρό ταψί µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες).
  6. Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  8. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε ένα τετράγωνο μεγάλο κομμάτι σε πιάτο.
  9. Το ραντίζουμε µε ροδόνερο.
  10. Προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστίκια Αιγίνης.
Απόρρητο