Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΡΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΡΟΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Στο μπλέντερ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς με την ζάχαρη και τα αλέθουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
- Λιώνουμε το βούτυρο με προσοχή να μην κάψει.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.
- Ραντίζουμε ένα ένα με πινέλο λίγο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με ακόμα ένα.
- Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κουταλιές γέμιση.
- Καλύπτουμε με ακόμα ένα και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια στρώση φύλλο, βούτυρο, γέμιση.
- Τυλίγουμε με προσοχή κατά μήκος της μεγάλης πλευράς σε ρολό.
- Το ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω.
- Όμοια φτιάχνουμε και τα άλλα δυο ρολά.
- Ιδανικά τα βάζουμε στο ψυγείο για 15’ να παγώσει το βούτυρο.
- Κόβουμε τα ρολά σε χοντρές φέτες με πάχος 4-5 εκατ.
- Τα βάζουμε σε δυο μεγάλα ρηχά ταψιά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 140-150ºC στον αέρα για περίπου 45’ να ροδίσουν
- Στην μέση του ψησίματος ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό υγρό ρίχνοντας το λίγο λίγο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5’ και αναποδογυρίζουμε για να ρουφήξουν κι από την άλλη.
- Σερβίρεται ιδανικά μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη ημέρα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ