Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε πρώτα τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.
- Έπειτα τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
- Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.
- Βάζουμε και τις γαρίδες στο μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μίγμα).
- Σε μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
- Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.
- Πλάθουμε 10 μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.
- Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε ένα ένα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.
- Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.