Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.
Έπειτα τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.
Βάζουμε και τις γαρίδες στο μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μίγμα).
Σε μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.
Πλάθουμε 10 μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.
Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε ένα ένα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.
Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.