Οι γαριδοκεφτέδες, είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά!

Οι γαριδοκεφτέδες, είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
44

Για τους γαριδοκεφτέδες

  • 400 γρ. γαρίδες
  • 6 γαλέτες (cream crackers)
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βράζουμε πρώτα τις γαρίδες για 1 λεπτό, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα.

    Έπειτα τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.

    Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ.

    Βάζουμε και τις γαρίδες στο μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μίγμα).

    Σε  μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.

    Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.

    Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.

    Πλάθουμε 10 μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 με 6 εκ. το καθένα.

    Τα βάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30 με 40 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε ένα ένα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται.

    Εναλλακτικά, μπορούμε και να τα ψήσουμε.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται