Μπιφτέκια στη σχάρα, ζουμερά και αφράτα με 3 κιμάδες και γιαούρτι.

Μπιφτέκια στη σχάρα, ζουμερά και αφράτα με 3 κιμάδες και γιαούρτι.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3687

Για τα μπιφτέκια στη σχάρα

  • 500 γρ. μοσχάρισιο κιμά
  • 250 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 340 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 25% Υδατ/κες
  • 40% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει το κιμά μια φορά στην μηχανή αλέσεως.

Τον βάζουμε σε ένα μπολ και τρίβουμε από πάνω, τα κρεμμύδια τη ντομάτα και το σκόρδο.

Τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε φρυγανιά λίγη-λίγη, όχι όλη μαζί.

Πρέπει να είναι εύπλαστος.

Αφού ζυμώσουμε καλά τον μείγμα, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.

Για το ψήσιμο

Ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.

Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας την σχάρα που θα ψήσουμε.

Πλάθουμε 10 κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα BBQ γκαζιού, κάρβουνα.

Ψήνουμε χωρίς να τα πιέζουμε πάνω στη σχάρα, από 5′ μέχρι για 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.

Κάθε 1½ με 2′ γυρνάμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια στην σχάρα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Όταν ψηθούν τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιάτο.

Προτεινόμενα

Βίντεο

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα σε ένα διαιτολόγιο, είναι να καλύπτονται οι καθημερινές μας ανάγκες σε πρωτεΐνη. Το συγκεκριμένο πιάτο μας δίνει 35 γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, καλύπτοντας περισσότερο από το μισό των ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ανθρώπου. Παράλληλα μας εφοδιάζει με σίδηρο που χρειαζόμαστε ώστε να αποτραπούν συμπτώματα όπως αδυναμία, κόπωση, ζαλάδες, που συχνά συναντιούνται σε αυστηρές δίαιτες απώλειας βάρους.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται