Μπιφτέκια σαν ταβέρνας στη σχάρα από την  Μπαρμπαρίγου! Γευστικά στα καρβουνα με 3 κιμάδες και γιαούρτι. Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις τα πιο ωραία και...

Μπιφτέκια σαν ταβέρνας στη σχάρα από την  Μπαρμπαρίγου! Γευστικά στα καρβουνα με 3 κιμάδες και γιαούρτι. Όλα τα μυστικά για να φτιάξεις τα πιο ωραία και νόστιμα μπιφτέκια σχάρας και να παραμιλούν όλοι!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3687

Για τα μπιφτέκια στη σχάρα

  • 500 γρ. μοσχάρισιο κιμα
  • 250 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 340 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 25% Υδατ/κες
  • 40% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ο κιμάς

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει μια φορά  στην μηχανή αλέσεως.

Τον βαζουμε σε ενα μπολ.

Τρίβουμε πάνω του, τα κρεμμύδια την ντομάτα και το σκόρδο.

Τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε φρυγανιά λίγη-λίγη, όχι όλη μαζί.

Πρέπει να είναι εύπλαστος.

Αφού ζυμώσουμε καλά τον μιγμα, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.

Ψησιμο

Ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.

Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας την σχάρα που θα ψήσουμε.

Πλάθουμε 10 κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα BBQ γκαζιού, κάρβουνα .

Ψήνουμε χωρίς να τα πιέζουμε πάνω στη σχάρα, από 5′ μέχρι για 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.

Κάθε 1-1/2 με 2′ γυρνάμε με σπάτουλα  στην σχάρα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Όταν ψηθούν  τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιάτο.

Μυστικα

 

Βίντεο

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα σε ένα διαιτολόγιο, είναι να καλύπτονται οι καθημερινές μας ανάγκες σε πρωτεΐνη. Το συγκεκριμένο πιάτο μας δίνει 35 γρ πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, καλύπτοντας περισσότερο από το μισό των ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ανθρώπου. Παράλληλα μας εφοδιάζει με σίδηρο που χρειαζόμαστε ώστε να αποτραπούν συμπτώματα όπως αδυναμία, κόπωση, ζαλάδες, που συχνά συναντιούνται σε αυστηρές δίαιτες απώλειας βάρους.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται