Ο κιμάς
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τον κόψει μια φορά στην μηχανή αλέσεως.
Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε πάνω του, τα κρεμμύδια την ντομάτα και το σκόρδο.
Τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε φρυγανιά λίγη-λίγη, όχι όλη μαζί.
Πρέπει να είναι εύπλαστος.
Αφού ζυμώσουμε καλά τον μιγμα, τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το λιγότερο για 30 λεπτά.
Ψήσιμο
Ετοιμάζουμε την φωτιά για το ψήσιμο.
Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας την σχάρα που θα ψήσουμε.
Πλάθουμε 10 κομμάτια και τα ψήνουμε στη σχάρα BBQ γκαζιού, κάρβουνα.
Ψήνουμε χωρίς να τα πιέζουμε πάνω στη σχάρα, από 5′ μέχρι για 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
Κάθε 1-1/2 με 2′ γυρνάμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια στην σχάρα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε με σπάτουλα σε πιάτο.