Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά.
- Τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν και να φτιάξουμε τη ζύμη μας για μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
- Η ζύμη για τα μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί, πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
- Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης.
- Πατάμε τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
- Βάζουμε σε κάθε μπουρέκι από λίγο σαλάμι και λίγο τυρί.
- Κλείνουμε καλά τις ενώσεις.
- Βάζουμε αραιά τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
- Όταν τα τελειώσουμε και τα 12, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα ή με διάλυμα αυγού.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο ή γλυκάνισο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Μπορείς να τα έχεις έτοιμα γεμισμένα στην κατάψυξη και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή. Είναι φανταστικά.