• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
45
  • 1 /2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 /2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 /2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 /2 κ. σ. ξύδι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγιά στιγμής
  • 200 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι
  • Για τη γέμιση
  • 8 φέτες σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μπουρεκάκια

    Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά.

    Τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν και να φτιάξουμε τη ζύμη μας για μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

    Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

    Η ζύμη για τα μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί, πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.

    Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης.

    Πατάμε τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.

    Βάζουμε σε κάθε μπουρέκι από λίγο σαλάμι και λίγο τυρί.

    Κλείνουμε καλά τις ενώσεις.

    Βάζουμε αραιά τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.

    Όταν τα τελειώσουμε και τα 12, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα ή με διάλυμα αυγού.

    Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο ή γλυκάνισο.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Μπορείς να τα έχεις έτοιμα γεμισμένα στην κατάψυξη και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή. Είναι φανταστικά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται