Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι, λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά για να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30–32 εκ.) ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30–32 εκ.) ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
- Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα και πασπαλίζοντας κάθε φύλλο με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στα φύλλα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας με κανελοζάχαρη, όπως πριν.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα διπλώνουμε προς τα κάτω ή τα κόβουμε.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
- Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να χαράζεται πιο εύκολα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.