Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο να μαραθούν και να πίνουν τα υγρά τους.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Ανοίγουμε το φύλλο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 ή 32 εκ. ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
- Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη (την υπόλοιπη) και κανέλα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε στα φύλλα.
- Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας κανελοζάχαρη.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα γυρίζουμε προς τα κάτω, όπως στο γαλακτομπούρεκο, ή τα κόβουμε.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μην διαλύεται η επιφάνεια, όταν χαράζουμε σε κομμάτια.
- Χαράζουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στην μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.