Μπουρέκι με κολοκύθα και μήλο

Παραδοσιακό μπουρέκι με γλυκιά κολοκύθα, τραγανό φύλλο και αρωματική γέμιση με κανέλα και ζάχαρη. Ένα γλυκό φτιαγμένο με αγνά θρεπτικά υλικά, πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Εύκολη
1:15

14 μερίδες

25 λεπτά

50 λεπτά

μπουρεκι με γλυκια κολοκυθα - μπουρεκακια γλυκα με κιτρινη κολοκυθα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι, λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το μήλο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά για να στεγνώσει το μείγμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη, την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  6. Ανοίγουμε το φύλλο.
  7. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30–32 εκ.) ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  9. Ανοίγουμε το φύλλο.
  10. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30–32 εκ.) ή πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
  11. Στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα και πασπαλίζοντας κάθε φύλλο με λίγη από την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.
  12. Αδειάζουμε τη γέμιση επάνω στα φύλλα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  13. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  14. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και πασπαλίζοντας με κανελοζάχαρη, όπως πριν.
  15. Τα φύλλα που περισσεύουν τα διπλώνουμε προς τα κάτω ή τα κόβουμε.
  16. Αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.
  17. Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να χαράζεται πιο εύκολα.
  18. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  19. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
  20. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Απόρρητο