Για τα μπριζολάκια
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε τα μπριζολάκια για 2-3′ από κάθε πλευρά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό ψυγείου και σβήνουμε με τη μπύρα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα του τα υγρά και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Στο τέλος, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Για τον πουρέ καρότο
Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′, ανακατεύοντας τα να γλασάρουν .
Προσθέτουμε αρωματικό (ένα από όλα), το σπιτικό ζωμό ψυγείου και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
Αν έχουμε αρωματίσει με αστεροειδή γλυκάνισο τον αφαιρούμε.
Περιχύνουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση για 1-2′.
Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.