Σπιτικές μπρουσκέτες με προσούτο και πεπόνι, η τέλεια συνοδεία για κρασί, αλλά και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ και πάρτυ.

Σπιτικές μπρουσκέτες με προσούτο και πεπόνι, η τέλεια συνοδεία για κρασί, αλλά και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ και πάρτυ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
18

Για τις μπρουσκέτες με προσούτο και πεπόνι

  • 1/2 μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τυρί κρέμα ή κατίκι (πικάντικο, κρεμώδες φρέσκο τυρί)
  • 4 φέτ. προσούτο Καρπενησίου
  • 1 φλ. πεπόνι (κυβάκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν

    Για τις μπρουσκέτες

    Κόβουμε την μπαγκέτα διαγώνια σε λεπτές φέτες.

    Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.

    Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

    Ψιλοκόβουμε το προσούτο.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, και το πεπόνι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.

    Ανακατεύουμε.

    Βάζουμε σε κάθε φρυγανισμένη φέτα μια κουταλιά τυρί με πεπόνι.

    Από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο προσούτο.

    Εσύ ποιες άλλες μπρουσκέτες θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Κάτι μαγειρεύεται