• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
70
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
  • 1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γραμ. γάλα
  • 350 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 130 γραμ. φρέσκα βατόμουρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Muffins με βατόμουρα

    Για τα muffins με βατόμουρα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.

    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5-6΄μέχρι να αφρατέψουν.

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια.

    Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

    Ρίχνουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε απαλά. Ετοιμάζουμε τις φόρμες για τα muffins και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ.

    Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 24-30΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Αγαπάτε τα μάφινς; Εδώ θα βρείτε και όλες τις υπόλοιπες συνταγές μου, για τα ωραιότερα cupcakes και muffins που έχετε δοκιμάσει!

    Μετά τα υπέροχα muffins με βατόμουρα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται