• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.σ. άχνη
  • 300 γραμ. φρέσκια μυζήθρα
  • 100 γραμ. διάφορα γλυκά του κουταλιού στραγγισμένα
  • 50 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Για το διάλυμα αυγού 
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Αφού κρυώσει αχνίζουμε και σερβίρουμε

    Μυζηθρόπιτα με σφολιάτα

    Μυζηθρόπιτα με σφολιάτα

    Για τα μυζηθρόπιτα με σφολιάτα, πρώτα βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε το φυλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει.

    • Ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη λαδοκολλα και τη ρολάρουμε με τον πλάστη για να γίνει πιο λεπτή.
    • Βάζουμε σε μπολ τη μυζήθρα και τη λιώνουμε με πιρουνι.
    • Προσθέτουμε την άχνη και το αυγο και ανακατεύουμε τα υλικά.
    • Στραγγίζουμε τα γλυκά του κουταλιού και τα ψιλοκόβουμε.
    • Τα προσθέτουμε στη μυζήθρα, μαζί με το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας.
    • Ανακατεύουμε τα υλικά.
    • Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα, αφήνοντας 3 με 4 εκατοστά κενό, τριγύρω.
    • Με ένα κοφτερό μαχαιρι χαράζουμε ελαφρώς τα κενά της σφολιάτας, ολόγυρα.
    • Τα γυρίζουμε πάνω στη γέμιση, δημιουργώντας μια θήκη για να την κρατήσει μέσα.
    • Χτυπάμε σε μπολ τον κρόκο, τη ζαχαρη και το γαλα και αλείφουμε όλο το γλυκό.
    • Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και απαλά, με τις παλάμες μας, πιέζουμε να σταθεροποιηθούν τα αμυγδαλα πάνω στη γέμιση.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φουρνο στους 200ºC με αέρα, στη μεσαία σχαρα του φουρνου για 10 λεπτά και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170ºC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
    • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αχνίζουμε πριν το σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσαν τα μυζηθρόπιτα με σφολιάτα, δείτε ακόμα,

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται