Νηστίσιμα cupcakes χωρίς αυγά
Για να ψήσουμε τα νηστίσιμα cupcakes χωρίς αυγά
Στρώνουμε χαρτάκια για cupcakes σε ταψάκι με θήκες. Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στους 170°C βαθμούς.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το ξίδι και το νερό.
Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ισομοιράζουμε στις θήκες.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Δεν τα βγάζουμε από το φούρνο αν δεν σταθεροποιηθούν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Για τη χρωματιστή επικάλυψη
Σε μπολ ανακατεύουμε την άχνη και τη βανίλια και ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μερικά μπολάκια και προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Καλύπτουμε τα cupcakes με τις χρωματιστές επικαλύψεις.
Δείτε εδώ τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας!