Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά (ζάχαρη, νερό, κακάο, κανέλα) σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν κακάο και ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι για 2΄.
- Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά.
- Αφήνουμε 5′ να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ
- Προσθέτουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει ζύμη σαν πλαστελίνη.
- Μπορούμε με δυο τρόπους να φτιάξουμε τις καριόκες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
- Ή πιο εύκολα, κάνουμε τη ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό, το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
- Μετά, αφού παγώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε χλιαρή ώστε να πάρουν επάνω οι καριόκες λεπτή στρώση σοκολάτας.
- Μια μια βουτάμε τις καριόκες στην λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν ολόγυρα.
- Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.
- Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιρόπι που περίσσεψε από άλλο γλυκό, σε συνδυασμό με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού.
- Έτσι θα γίνουν φανταστικές οι καριόκες.
- Επίσης αντί για φρυγανιά, μπορείτε να σπάσετε μελομακάρονα στο μείγμα ή οποιοδήποτε άλλο μπισκότο θέλετε.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ