Εύκολη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς αυγά και βούτυρο και βελούδινη vegan κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε τη φρέσκια και θα...

Εύκολη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας με σοκολατένιο παντεσπάνι χωρίς αυγά και βούτυρο και βελούδινη vegan κρέμα σοκολάτας. Απολαύστε τη φρέσκια και θα εκπλαγείτε από την υφή και την γεύση της.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
150

Για τα υγρά υλικά

  • 300 γρ. γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας ή καρύδας ή σοκολατένιο γάλα σόγιας)
  • 1 κ.σ. ξύδι από κρασί
  • 150 γρ. νηστίσιμο βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (καρύδας μαργαρίνη ή άλλο)
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Για τα στερεά υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 4 κ.σ. κοφτές άγλυκο κακάο
  • 3 κ.γ. κοφτά μπέικιν
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 2 πρέζα/ες κανέλα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι

Για την κρέμα

  • 4 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο (κομμένα σε κομμάτια)
  • 1 φλ. κακάο σκόνη
  • 2/3-1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας (αυτό που βρίσκουμε στο ράφι σε κονσέρβα που είναι πυκνότερο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας

    Πρώτα βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.

    Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν σόδα, κανέλα και αλάτι σε ένα μπολ.

    Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μικρές φόρμες 20 ή 22 εκατοστά.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

    Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

    Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα, το λιωμένο κρύο βούτυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά.

    Με μια μαλακή σπάτουλα απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

    Ισομοιράζουμε το μείγμα του κέικ στα δυο ταψάκια.

    Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

    Ελέγχουμε αν ψήθηκαν με την λάμα του μαχαιριού.

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από τις φόρμες.

    Τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.

    Κόβουμε κάθε παντεσπάνι οριζόντια.

    Θα κάνουμε τούρτα με 4 στρώσεις παντεσπάνι και 3 στρώσεις vegan κρέμα σοκολάτας ενδιάμεσα.

    Ή θα αφήσετε τα δυο παντεσπάνια πιο χοντρά και θα κάνετε μια στρώση κρέμας ενδιάμεσα.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας μέχρι να σχηματιστεί μία ελαφριά μους.

    Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο από 1/2 φλ.

    Βάζουμε την κρέμα ενδιάμεσα από τα παντεσπάνια και αλείφουμε την επιφάνεια της νηστίσιμης τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.

    Παγώνουμε για λίγο στο ψυγείο.

    Μυστικά για τη τούρτα

    Για τη νηστίσιμη vegan κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο, είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η κρέμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους λεία και ομοιόμορφη.

    Η vegan κρέμα σοκολάτα όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι πιο μαλακιά και δουλεύεται πιο εύκολα.

    Όταν παγώσει σφίγγει.

    Το νηστίσιμο παντεσπάνι πρέπει να κρυώσει καλά πριν το κόψετε οριζόντια σε φέτες.

    Η νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι καλό να καταναλώνεται φρέσκια, την ίδια ημέρα που τη φτιάχνετε.

    Όση περισσέψει πρέπει να μπει στο ψυγείο.

    Είναι ιδανική για vegan, όσους κάνουν διατροφή ή νηστεύουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται