Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση...

Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Μία πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά, που σε γεμίζει ενέργεια και έχει γεύση απίστευτη.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το νηστίσιμο κορμό με χαλβά και ταχίνι της Αργυρώς

  • 400 γρ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)
  • 300 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)
  • 150 γρ. ταχίνι (ολικής άλεσης)
  • 100 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πανεύκολο νηστίσιμο μωσαϊκό ή αλλιώς νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο.

    Για το νηστίσιμο κορμό

    Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.

    Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα.

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

    Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά.

    Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα.

    Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού.

    Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.

    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

    Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

    Μυστικά

    Αφήνουμε τη σοκολάτα αφού λιώσει σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί, να γίνει χλιαρή.

    Χρησιμοποιήστε ταχίνι ολικής άλεσης και απογείωσε τη γεύση του μωσαϊκού.

    Αυτό το νηστίσιμο μωσαϊκό με ταχίνι και χαλβά σηκώνει παραλλαγές.

    Μπορείτε να βάλετε μίξη ξηρών καρπών ή κράνμπερι και σταφίδες.

    Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ή ακόμα και κονιάκ ή λικέρ.

    Αν αγαπάτε τα πολύ γλυκά – γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο ταχίνι 1 με 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο. Εγώ δεν βάζω γιατί μου αρκεί όλη η γλύκα του χαλβά.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ήδη χαλβά, χαλβά με σοκολάτα ή όποιο χαλβά σας αρέσει.

    Προτού ρίξετε τα κομμάτια του χαλβά στο ταχίνι με τη σοκολάτα, να σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει τελείως το μείγμα.

    Αλλιώς θα λιώσει ο χαλβάς και δεν θα έχουμε την υπέροχη υφή του μέσα στο μωσαϊκό.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Συμβουλή του Ειδικού

    Λίγα είναι τα γλυκίσματα που “δικαιολογούν” τις θερμίδες τους όσο αυτό. Μας δίνει πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς για τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών Ε, Α, καθώς και ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου. Επίσης, καλή πηγή πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης. Μας δίνει πολύτιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς μόνο και πολυ-ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ωστόσο να θυμάστε : “ουκ αν τω πολλώ το ευφ”?….ένα μικρο κομμάτι αρκεί για να πάρουμε τη γλυκιά γεύση που αναζητούμε.

    Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

    Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται